MDE-DNC.NET Deutsch Nederlands English
Deutsch Nederlands English
Wie Sie uns erreichen können Wer für den Inhalt verantwortlich zeichnet
Zur Startseite Die MDE/DNC-Lösung für klein- und mittelständische Unternehmen Unsere Termine Wie sie uns erreichen können Checklijst  

 Vergleich  

 Voordelen  

 Werkwijze  

 Smartphone  

De prijs?
Hij zal u overtuigen!


ContactMDE-DNC.Net in vergelijking met andere MDE-systemen:


Bijna alle MDE-systemen op de markt halen hun informatie of direct via de PLC of gebruiken bijvoorbeeld OPC-servers (zie "http://de.wikipedia.org/wiki/OLE_for_Process_Control") die als software op de diverse machinebesturingen lopen of via handingave.
De nadelen van zulke systemen zijn al langer bekend.
Het direct opvangen van signalen van de PLC vereist aan de ene kant een grondige kennis van de besturing resp. de ladderdiagrammen van de machine en aan de andere kant kan ingrijpen in de SPS tot problemen leiden inzake de garantie van de machinebouwer.
OPC-servers zijn toegevoegde software-modules die alleen op bepaalde besturingen lopen (in het algemeen de nieuwere) en veronderstellen een degelijke kennis van zaken.
Handingaven zijn altijd maar net zo betrouwbaar en goed als de bediener die de ingave doet.
In het algemeen wordt het gedrag van elementen van de onderhavige machine geobserveerd. Een definitieve toewijzing van programmaĺs en opdrachten kan alleen door handingave van de machinebediener plaatsvinden.

MDE-DNC.Net vermijdt de nadelen van bovengenoemde systemen en biedt daarenboven ook nog toegevoegde functionaliteit.
MDE-DNC.Net gebruikt voor communicatie met de besturing uitsluitend de seriŰle RS232-interface. Deze interface is gestandaardiseerd. In het algemeen is deze ge´soleerd en daardoor ongevoelig voor storing. Ingrijpen in de besturing/PLC wordt consequent vermeden. Er wordt geen besturingssoftware gemanipuleerd of uitgelezen. Een storing in het MDE-DNC.Net systeem veroorzaakt geen storing in het productiesysteem. De inzet van MDE-DNC.Net is niet beperkt tot een paar nieuwere besturingen maar kan voor vrijwel alle besturingen van CNC-machines worden ingezet.
De automatisch gegenereerde meldingen hebben betrekking op de daadwerkelijke programma-afloop in de machine. Bovendien worden hiermee ook de werkelijke programmanamen en verwachte waarden gegenereerd, die voor de achteraf bestudering van de processen van de machine (nacalculatie, OEE -Overall Equipment Effectiveness-) bijzonder belangrijk zijn.
Bovendien biedt de ge´nstalleerde terminal de mogelijkheid om de bovengenoemde handingave (bijvoorbeeld Six Big Losses -de meest voorkomende oorzaken voor verlies van doelmatigheid-) direct aan de machine in te voeren.
Hiermee worden de belangrijkste, productierelevante machinegegevens en -informatie opgeslagen.

De DNC-functionaliteit en de mogelijkheid om te redigeren is een extra pluspunt. Het taakbeheer rondt het systeem en de mogelijkheden om daarmee adequate analyses te genereren perfect af.

Door de analyses in de browser beschikbaar te maken, wordt voorkomen dat op clients extra software dient te worden ge´nstalleerd.  © 2015   MDE-DNC.Net